Lame betol rasenya tak mencoret kat sini kan...hehehe..Tenggelam timbul sejak akhir-akhir ni. Dah tak tau nak bagi alasan ape lagi dah..hahaha..Arini rasenya nak start ngan share resepi la. Resepi ni dah berkurun pon buat tapi baru nak tayang (kesah plak haku kan keh3)...
Resepi ni hasil risikan dari kawan sendiri. Berjaya gak cilok resepi dia. Ecece padahal kawan tu baik je nak bagi dengan rela hati. Saje ngade je kan ko ni tasya..ok la jom layanzz....
KEK TIRAMISU gebabaoommm...
bahan2:
-biskut ladyfinger (ya ampunnn gue xjumpa. maka blasah je la kek span)
-krim cheese tatura 250g (yg kecik sudaa)
-whipped krim 1 1/2 cawan (pape brand pon voley..kotak kecik )
-gula castor 3/4 cawan (gula biasa pon tak jadi hal lahh)
-esen vanila 1sk
-bancuhan air nescafe (tanpa gula ye puan2, suam2 kuku)
-koko powder/milo/nescafe (sbg hiasan nak tabur je)
-straberi (kalo rase nak hias laa)
Cara2:
1. krim cheese + whipped krim + gula + esen vanila = pukul guna mixer
2. celup@basahkan kek span/biskut ladyfinger dgn bancuhan air nescafe. Susun dalam bekas.
3. dah susun, layerkan plak ngan krim yang dah dipukul
4. Taburkan koko powder @ watever powder yg korang hadoo.. Pastu hias la ngan strawberi.
5. Sejukkan dalam peti.
5 Steps yang sangat mudah...semudah ABCDE...hehe
![]() |
ni utk kwn2 |
![]() |
nampak x layer nye? hehe special utk mr huby |
Kbai...mohon semua org try resepi nih...
No comments:
Post a Comment